Chris Traxel

Online marketeer Brugman en Sanidirect Hoofdkantoor Waalwijk

Ik ben sinds mei 2013 online marketeer bij DMG en verantwoordelijk voor de formules Brugman en Sanidirect. Daarnaast ben ik ook bezig met de optimalisatie van de werkenbijdmg site en andere corporate sites.

Als online marketeer ziet mijn dag er als volgt uit: ’s morgens start ik met het checken of alles nog online is, waarbij ik ook goed alle statistieken in de gaten moet houden. Daarna heb ik vaak een meeting over resultaten of ben ik in overleg met collega’s over acties en strategieën. Het contact met online media bureaus en reclamebureaus is voor mij heel belangrijk om alle middelen optimaal in te zetten.
Eigenlijk ben ik continu bezig met het optimaliseren van de customer journey online voor Brugman en voor Sanidirect. Dit doe ik door middel van juiste media inzet. Voor Sanidirect en Brugman ben ik bezig met nieuwe site ontwikkeling voor desktop en mobiel, maar ook de keuze van online media moet ik bepalen. Ik moet er ook voor zorgen dat klanten zo goed mogelijk voorbereid in de winkel aankomen als ze iets willen kopen. Dat betekent dat ze op de juiste manier afspraken en ontwerpen moeten kunnen maken via de website.

De variatie, druk en natuurlijk de vele mogelijkheden die er zijn binnen DMG maken mijn werk leuk. Als online marketeer zijn veel mensen afhankelijk van wat je doet en werk je regelmatig met deadlines. Bij DMG kan ik veel ervaring opdoen op online gebied en krijg ik veel verantwoordelijkheden en dat vind ik persoonlijk erg prettig.

Het leuke aan mijn werk is dat ik voor twee verschillende formules werk die een eigen uitstraling hebben en ook andere aanpak van mij vragen. Ik ben dan ook regelmatig aan het pendelen tussen het hoofdkantoor van De Badenman en De Keukenman. Voor mij is het belangrijk dat ik zorg voor een maximaal resultaat met minimale financiële inzet. Dit is een doorlopend proces van optimaliseren van de sites zodat je ziet dat klanten gemakkelijk bij onze formules terecht komen en dat de medewerkers in de winkel daar ook profijt van hebben.