Ramon Pigmans

Teamleider applicatiebeheer Hoofdkantoor Waalwijk

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij DMG en werk nu op de afdeling ICT als teamleider applicatiebeheer. Applicatiebeheer werkt voor alle divisies van DMG, dus zowel voor keukens, sanitair als voor meubelen. Globaal gezegd beheren wij alle applicaties binnen DMG, met uitzondering van het ERP pakket van de keukens (en sanitair) en de P&O applicaties. Daarnaast ontwikkelen en beheren wij het intranet van DMG, de meeste formulewebsites van de meubelen en versturen wij nieuwsbrieven en mailings voor meubelen. Tevens ontwikkelen en beheren wij alle omzet- en logistieke rapportages. In de meeste gevallen doen wij zowel het technisch als het functioneel beheer van de applicaties. Dat wil zeggen dat wij de applicaties zelf ontwikkelen en daarna in beheer nemen. Wanneer er binnen de organisatie een behoefte aan een applicatie of ondersteuning in werkzaamheden ontstaat, voeren wij gesprekken met de betrokken mensen om te achterhalen wat de behoefte precies inhoud en welke rol wij daarin kunnen spelen. Vervolgens ontwikkelen wij de applicatie en geven een demo. Eventuele wijzigingen worden aangebracht om de applicatie helemaal naar wens te maken en vervolgens wordt de applicatie in gebruik genomen. Eventuele wijzigingen en aanpassingen worden daarna ook door ons uitgevoerd.

Wij spelen een actieve rol in de verbetering en ondersteuning van het primaire bedrijfsproces van DMG. Wij proberen actief mee te denken in hoe wij de organisatie beter kunnen maken.
In mijn rol als leidinggevende probeer ik de planning van lopende werkzaamheden zoveel mogelijk in de gaten te houden en mijn team zoveel mogelijk te ondersteunen. We hebben één keer in de drie weken werkoverleg, waarin wij de lopende en aankomende (grotere) projecten/werkzaamheden bespreken.

Mijn werk is divers en uitdagend en je hebt de mogelijkheid om met veel verschillende applicaties te werken. De ene keer ben je betrokken bij de selectie, aanschaf, implementatie en ontwikkeling van dashboards in een BI tool en de volgende keer ontwerp en ontwikkel je zelf een datawarehouse waar de orders van alle keuken-, sanitair en meubelformules in samen komen. Maar ook bijvoorbeeld het meedenken met mensen in de verkoop hoe zij hun offertes beter kunnen volgen, vervolgens het ontwikkelen van een applicatie, het implementeren van de applicatie in de winkels en daarna het resultaat op offertes zien verbeteren.
De ene keer werk je samen met één van de directeuren en de volgende keer ontwikkel je een applicatie voor de monteurs in de buitendienst. Je werkt samen met verschillende afdelingen en verschillende mensen binnen de organisatie. Wij wachten niet af tot de organisatie bij ons komt aankloppen, maar denken actief mee hoe we processen kunnen verbeteren.
Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je bent vrij om zelf met oplossingen te komen.
Verder vind ik het leuk om een langetermijnvisie en strategie te ontwikkelen om vervolgens te proberen die langetermijnvisie met mijn team in de praktijk te brengen.

DMG is een solide bedrijf dat bewezen heeft om te kunnen gaan met tijden van crisis. De interne sportschool en kinderopvang bieden veel voordelen. Binnen DMG krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je bent vrij om met oplossingen te komen. Je hebt te maken met diversiteit in je werk. Mijn team bestaat uit verschillende soorten mensen, elk met hun eigen kwaliteiten, met wie het prettig samenwerken is. Er wordt hard gewerkt en vaak onder tijdsdruk, maar er is ook ruimte voor humor en ontspanning. Over het algemeen heerst er een informele sfeer onderling, zowel in mijn team, als op de afdeling, als binnen het gehele bedrijf.