Rob Blommaert

Teamleider Morres Kidzz. Hulst

Ik ben begonnen in 2009 als weekendverkoper naast mijn studie. Zodra mijn studie het toeliet ben ik fulltime gaan verkopen en inmiddels ben ik doorgegroeid naar teamleider van de leukste afdeling van Morres. Ik ben dagelijks bezig met de verkoop en het aansturen van de directe collega’s. Ik help ze bij het afsluiten van verkoopgesprekken en ben er altijd als er vragen van klanten komen waar ze niet goed antwoord op weten. Daarnaast ben ik bezig met het maken van roosters, het te woord staan van fabrikanten en het afhandelen van klachten.

Elke dag, elke klant en ieder verkoopgesprek is anders. Bij ons komen vooral blije (aanstaande) ouders, trotse opa’s en oma’s waardoor wij de leukste afdeling binnen het woonwarenhuis zijn.

Het werk spreekt mij erg aan omdat het in ieder verkoopgesprek weer een uitdaging is om je te bewijzen en een stapje extra te doen voor de klant. Aanstaande ouders willen het allerbeste voor hun kind en zijn daardoor erg kritisch. Onze uitdaging is dan ook om hun verwachtingen te overtreffen.

We hebben een grote afdeling, we bedienen dan ook best veel doelgroepen met één afdeling. Klanten die een cadeautje komen kopen maar ook ouders die een hele baby-, kinder- of tienerkamer willen aanschaffen met de daarbij behorende accessoires.

Als teamleider zorg ik ervoor dat we samen met alle collega’s de dag opstarten. Daarna ben ik bezig met het controleren of er internetbestellingen zijn binnengekomen of andere mail waar ik direct iets mee moet doen. Ook zorgen wij er iedere dag voor dat de winkel er netjes uitziet. Dat betekent dat we de kamers fatsoeneren, rekken afvullen etc. De hele dag ben je bezig, met altijd de focus op de klant die in de winkel loopt. Hier maken we dan een praatje mee, bieden we een kopje koffie aan of wat anders.